5 kroků jak prozářit pleť po zimě

5 tipů jak rozzářit pleť po zimě

 
Prožíváte jarní období s radostí, ale vaše pleť to může vnímat jinak. V našem článku se dozvíte jak rozzářit pleť po zimě a připravit ji na novou sezónu.

Příznaky namáhané pokožky 

V zimním období kombinace mrazu, mínusových teplot a přetopených místnosti mohla způsobit, že je vaše pleť -  vysušená,
podrážděná a znatelně ztratila pružnost, přirozená ochranná vrstva pleti je narušená a možná se vám nečekaně na pokožce vytvořilo i akné. To vše se vám mohlo přihodit.
 
Předjarní výkyvy teplot naši pleti rovněž nepomohly a rána jsou pořád ještě chladná. Všimli jste si, že naše pleť se mění s počasím?
Máte pocit jako bych psala o vaší pleti, tak čtěte dál. Jaro je znamením  znovuzrození. Více slunce a delší dny nám dodávají energii pouštět se do nových projektů a zásadního úklidu. Vaše pleť si žádá obzvláště vaší pozornost a obnovu po náročném zimním období.

 
Nezoufejte, nenecháme vás v tom - přinášíme:

5 TIPŮ JAK ROZZÁŘIT PLEŤ PO ZIMĚ

 

Čištění

 
Je klíčem krásné a zdravé pleti, chceme dokonalé vyčištěnou pokožku (s odstraněním make-upu) bez vysušení a pocitu pnutí.  Potřebujeme podpořit hydrataci už v kroku čištění.  SISI Micelární voda obsahuje aktivní látku PCA Sodium, která se považuje za přírodní hydratační faktor pokožky. Přirozeně se taky nachází v lidské kůži a společně s Laktátem sodným mají výrazně hydratační účinky.  
 

Hydratace 

 
Pro navracení ztracené pružnosti, naše pleť prahne po hydrataci. S hydrataci je nejvhodnější začít už v kroku tonizace pleti  pomocí vhodného pleťového toneru, který obsahuje hydratační látky(ne všechny je obsahují).
Prosím nevynechávejte  tento  krok!  Tonizace pleti, vybalancuje pH pleti, které jsem narušili při smytí čisticího produktu, sjednotí  tón pleti, dočistí pleť a připraví jí na další péči. Věřte mi, některým naším klientkám právě tento krok zachránil doslova kůži, vyřešil problém a ušetřil kupu peněz :), které teď mohou použít třeba na skvostnou večeři s kamarádkou.
 
 
Poté se použijeme vhodný krém nebo pleťová séra, která poskytnou vaší suché pleti potřebné vitamíny a živiny.
 
Pro dodatečnou péči používejte pleťová séra s vysokou koncentrací účinných látek. Ta jsou navržena tak, aby pronikla hlouběji do pokožky a poskytla intenzivnější ošetření. Séra s vitamínem C nebo Bakuchiolem (přírodní alternativa retinolu) jsou skvělou volbou pro obnovení pružnosti pleti, zesvětlení pigmentových skvrn, stimulaci kolagenové produkce a prozáření pleti.
 

Exfoliace 

 
Odstranění odumřelých kožních buněk a podpora obnovy pleti je zásadní a teď už nic nebude stát v cestě maximální hydrataci. Volte jemné exfoliační produkty s enzymy. My jsme zvolili Papain a Bromelin, které jsou šetrné k pleti a přinášejí viditelné výsledky. Papain a Bromelin jsou enzymy, které jsou schopné rozpouštět bílkoviny a pomáhají odstraňovat nečistoty a přebytečné kožní buňky, a tak nedráždí a nepoškozují  pokožku. Tento přírodní přístup k exfoliaci je ideální pro citlivou, problematickou pleť, aknózní pleť, která reaguje na agresivnější exfoliační metody zhoršením stavu pokožky a podrážděním.
 
 
enzymaticky pudr
Čisticí enzymatický pudr působí jemně, nicméně hloubkově čistí pokožku tak, aby ji zanechal sametově jemnou a vláčnou. Budete mít možná tendenci, si sahat na pleť, protože, takou sametovou hebkost jste na pleti možná ještě nikdy nezažili- rozumím vám, ale prosím nedělejte to často abyste i na pleť něco nezanesli, co tam mít opravdu nechcete.   
 

Změna rutiny

S měnicím se počasím a ročním obdobím naše rutina potřebuje změnu. Věnujte pozornosti, co přesně vaše pleť potřebuje, věřte mi určitě to poznáte, přece jen se znáte už nějaký ten pátek. To co potřebovala vaše pleť v zimě, se teď jistojistě bude měnit. Už pravděpodobně  nebudete potřebovat hutný krém, nebo více olejového séra na den. Stejně tak,  jak náš jídelníček, budeme odlehčovat, co se týče konzistence pleťové produkty. 
Možná se teď chytáte za hlavu a hlavou se vám honí myšlenky, že zas budete potřebovat další a další produkty pro péči o pleť vhodné pro jarní období. 
Nebojte, nemusí to tak být. Myslela jsem na to při formulaci a produktů a....
 
S unikátními potřebami každé pleti je klíčové mít flexibilitu v péči. SISI pleťová séra umožňují kombinaci podle potřeby, takže si můžete vytvořit přesně tu péči, kterou vaše pleť právě potřebuje.
 
Můžete:
 
1. vrstvit: nejdříve použijte  Elixír mládí a poté Olejové sérum - používejte ráno i večer 
2. smíchat: dejte jednu pumpičku Elixíru mládí a do toho kapněte dle potřeby 1-3 kapky Olejového  séra a  smíchejte v dlani
3. přidat: 1-3 kapky Olejového  séra do oblíbeného krému
 
Olejove serum
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Podpora zevnitř

 
a to vše podpořte:
  •  pestrou stravou - jezte i očima, připravujte si barevnou výživnou stravu
  • dostatkem čisté vody  - 1,5 - 2 litry vody denně
  • dostatečným spánkem - dopřejte si 8 hodin 
  • minimalizujte následky stresu- začleňte do své rutiny dechová cvičení 
 
Zastavte se, vnímejte co vaše pleť potřebuje a užívejte si radost z pravidelného rituálu péče.

 

FQA Často kladené otázky


Proč je jarní péče o pleť důležitá?

Jaro přináší změny počasí, což může ovlivnit stav naší pleti. Péče o pleť na jaře je důležitá, protože pomáhá přizpůsobit se novým podmínkám, hydratovat ji po zimě a připravit ji na sluneční paprsky.

 Jaká je nejlepší hydratace pro jarní období?

 Pro jarní období doporučujeme lehké hydratační krémy, séra s koncentrací aktivních látek jako je které dodají pleti potřebnou vlhkost, aniž by byly příliš mastné. Zaměřte na séra a krémy obsahující látky více hydratační než kyselina hyaluronová a tou je Tremella - sněhová houba  a vitamín E pomáhají udržovat hydrataci v pleti a pečují o o její ochranu.

Jak často bych měl/a exfoliovat pokožku na jaře?

Exfoliace je důležitá součást péče o pleť na jaře, ale měla by být prováděna šetrně. Doporučuje se exfoliace dvakrát až třikrát týdně, v závislosti na typu pleti. Použití přírodních enzymů, jako je papain a bromelin, může být ideální volbou pro citlivou, problematickou a aknózní pleť.

Jak chránit pleť před slunečním zářením na jaře?

Odpověď: S příchodem jara je důležité používat ochranu proti slunečnímu záření s odpovídajícím SPF. Volte lehké, sluneční krémy a aplikujte je každý den, i když je obloha zatažená. Nezapomínejte také na ochranu rtů a citlivých oblastí pokožky. V případě, že nemáte krém s SPF lze použít make -up nebo pudr s SPF.

 
 

Zdroje: 

Napsala: 

sisi kosmetika

Zpět do obchodu