Každodenní péče o pleť postup

Denní rutina krok za krokem.

Začarovaný svět každodenní péče o pleť: Průvodce pro dokonalou pleť a  přirozenou krásu.

Vstupujeme do světa, který je jakýmsi začarovaným lesem nekonečných možností péče o náš největší orgán našeho těla a nejcennější pokrývku - naši pokožku. Naše pokožka je odrazem našeho zdraví a pohody.

 

Každý den se nám nabízí nekonečná možnost rozhodnutí, jak pečovat o naši pleť. Avšak, v tomto rychlém světě plném marketingových triků a trendů, můžeme ztratit z dohledu to nejdůležitější – péči o naši pokožku tak, aby byla zdravá, vyživená a krásná.

Každodenní péče o pleť, která zahrnuje nejen povrchní krásu, ale také péči o celkové zdraví naší pokožky. Každý krok, který podnikneme, a každý produkt, který zvolíme, by měl být založen na znalostech a správných postupech.

Ale jde na to najít čas?

Mám pro vás skvělou zprávu – tu práci jsem udělala za vás a přináším postup každodenní péče o pleť. Pohodlně se usaďte,   dejte si ke čtení lahodný čaj nebo sklenku dobrého vína a začtěte se do tajů domácího wellness

Každý krok je důležitý, každá volba produktu má svůj význam – a právě toto uvědomění nás může přiblížit ke krásné pleti, která přetrvává.

Nyní se ponořme do světa každodenní péče o pleť, který nám přinese nejen krásu, ale i dodá nám sebevědomí a jistotu, že jsme naší pleti poskytli tu nejlepší péči.

Čištění 

Čištění pleti by se měly věnovat ženy i muži každého věku  -je tím nejzákladnějším a nejdůležitějším krokem, bez ohledu na to, zda se líčíte, či ne. Jedině dokonale vyčištěná pokožka může přijmout hydrataci a péči z následujících produktů. 

Čištění vodou nestačí.  K čištění můžete použít, micelární vodugel nebo pěnu. Pokožku oplachujte vždy vlažnou vodou. Vyhněte se kontaktu s teplou či horkou, podporuje totiž tvorbu akné a vyrážek. Osušte obličej vlastním ručníkem určeným pouze pro vaši pleť. Doporučuji měnit ručník 2x týdně. Při čištění pleti neopomíjejte oblast krku a dekoltu.

Pleť čistíme ráno i večer. Čištění pleti ráno je často opomíjeným krokem, avšak ve správné péči o pleť stěžejní.

V noci tělo odpočívá a konečně po celém dni má prostor pro detoxikaci. Přes kůži jako nevětší orgán, našeho těla vylučuje z těla toxiny, zbavuje se nepotřebného. V noci se taky potíme a to vše – pokud nesmyjeme s pleti ráno, si rozetřeme po celém obličeji.

 

 

Exfoliace

Alespoň jednou týdně zařaďte do své rutiny peeling – doporučuji pro normální a smíšenou pleť.

Pravidelná exofilace pokožky je potřeba, abychom ji zbavily odumřelých kožních buněk, které by pak bránily ve vstřebávání séra či výživných olejů.  Až 3x týdně můžete zařadit hloubkové čištění jemnější formu peelingu, tzv. čisticí pudry, u kterých sílu odstiňování odumřelých buněk můžete sami regulovat. Čisticí enzymatický pudr představuje ultra jemný a účinný způsob peelingu pro EXTRA citlivou pleť, aknózní i alergickou. Jemná masáž podporuje prokrvení, čímž se zlepšuje distribuce výživných látek a celková tonizace pokožky.  

Nasypte malé množství čisticího pudru do dlaně. Pomalu přidávejte vodu, kapku po kapce, dokud nedosáhnete požadované konzistence. Rozpěňte a  jemně vmasírujte  kůže krouživými pohyby.  Opláchněte vlažnou vodou dokud vše důkladně neodstraníte a  odhalte zářící pleť.

Tonizace pleti

Tady prosím zbystřete. Tonizace je často opomíjeným krokem a já tento krok doporučují nevynechat.

Tato fáze má za cíl pokožku po čištění a mytí zklidnit a navrátit jí rovnováhu přirozeného pH. Je nedocenitelný v péči o pleť a připravuje ji tak na následné použití výživných sér . Po opláchnutí  čisticího přípravku nebo peelingu jsme si narušili pH pleti. Proto aby následná péče byla maximálně účinná  a pleť  maximálně benefitovala z produktů následné péče tonizace je must have.

Pleťový toner vyrovnává́ pH pokožky po jejím očištění, sjednocuje tón pleti a náš pleťový toner už i díky obsaženým aktivním látkám poskytuje pleti hydrataci. 

Výživa a hydratace

Po důkladném čištění, exofilaci, tonizaci nastává pravý moment pro použití produktů s aktivním složením. Rozlišujeme produkty podle aktuálních potřeb vaší pleti. 

Můžeme zvolit krémy s SPF, krémy na oční okolí,  nebo pleťová séra, které v poslední době získávají na popularitě a oblíbenosti .

Každodenní výživa a hydratace pleti, zvlášť když překročíte třicítku v podobě  séra  další „must have“ v každodenní péči o pleť.  

Pleťová séra se vyznačují vysokým obsahem účinných látek .

Séra zajišťují maximální hydrataci pleti na celý den i noc u nás - SISI nahrazují krém. Unikátní složení je podloženo vědeckými studiemi. Séra v sobě obsahují aktivní látky, které řeší na příklad pigmentové skvrny, vyhlazení jemných vrásek, celodenní hydrataci, anti age, problémy s akné, zarudnutí a mnoho dalších. Séra na sebe můžeme vrstvit. Začínáme vždy s lehkým sérem Elixír mládí a pokračujeme s hutnější texturouOlejové sérum s vit. C a Bakuchiolem, tzn. od těch na bázi vody u SISI květinových vod až po ty na olejové bázi. Můžeme pleťová séra i smíchat v dlani dohromady a tímto si regulovat, dle potřeby naší pleti v zimním období více olejového séra a v letním odlehčíme -použijeme na den menší množství olejového séra. 

Jsou vhodné pro citlivou, aknózní, suchou pleť, mastnou pleť i smíšenou pleť.

Maska

Jednou týdně si udělejte čas i na aplikaci pleťové masky. Suchá pleť ocení hydratační, mastná pleť čisticí, na první vrásky se hodí kolagenová.

Vyberte si pro sebe přesně ten produkt, který bude vyhovovat aktuálním potřebám vaší pokožky. Jako masku můžete využít náš Čisticí enzymatický pudr , v dlani smícháte pudr s vodou, nanesete na obličej a jemně, krouživými pohyby vmasírujete, necháte zaschnout a poté masku smyjete vodou.  

Odličování

Večerní péče o pleť začneme důkladným  odlíčením make-up. Je potřeba odlíčit očí, oční okolí a obličej.

 Při výběru vhodného produktu se řídíme typem naší pleti . Pro normální, jemně suchou a smíšenou pleť se doporučuje  odličovací mléko. Pokud však trpíte velmi suchou a nebo citlivou pokožkou, sáhněte raději po odličovacím oleji. Pro mastný typ pleti je zase nejlepší micelární voda.  Chcete-li si odlíčení zjednodušit, zvolte dvoufázový odličovač  s olejovou složkou, který obsahuje vše co potřebuju jak normální, suchý, citlivý i mastný typ pleti.

Jak postupovat pří výběru toho nejlepšího odličovače se dozvíte v článku, který jsem pro vás sepsala na blogu.

Ranní a večerní rutina péče o pleť

4 kroky ranní péče  o pleť 

 

 

4 kroky večerní péče o pleť

 

 1x týdně doporučují zařadit 

Exfoliaci - odstranění odumřelých buněk - pozor není vhodný pro EXTRA citlivou a aknózní pleť. U zmíněných typů pleti doporučují 3x týdně ultra jemná exfoliace pomocí enzymatického čisticího pudru, který je šetrný, ale zároveň účinný 

Intenzivní výživu v podobě pleťové masky

Jednu věc vám, chci říct, i když budete dodržovat každodenní péči o pleť , používat  přírodní péči, v podobě účinných produktů, které jsou šetrné k vaší pleti i planetě , budete mít vymazlenou svoji rutinu péče o pleť ale:

  • Nebudete mít pestrou stavu
  • Nebudete dostatečně pít vodu
  • Nedopřejete si dostatek spánku
  • Nebudete minimalizovat následky stresu

pleť vám to nezachrání. 

  1. Výživa: Zdravá strava plná antioxidantů, vitamínů a minerálů má pozitivní vliv na vzhled pokožky. Dodržujte vyváženou stravu bohatou na ovoce, zeleninu, celozrnné produkty a zdravé tuky.
  2. Dostatek tekutin:  Pitný režim je alfa a omega zdravého fungování našeho těla a také svěží a pružné pleti. Když nedodržujete pitná režim, těžko bude naše pleť zářivá a pevná.  Snažte se proto vypít denně alespoň 1,5 - 2 litry vody. Možná si všimnete, že se i dobře cítíte.
  3. Dostatek spánku: Kvalitní spánek je klíčový pro regeneraci pokožky. Snažte se spát minimálně 7-8 hodin denně, abyste podpořili zdravý vzhled a funkci pleti.
  4. Minimalizace stresu: Stres může mít negativní vliv na pokožku, takže je důležité hledat způsoby, jak minimalizovat stres v každodenním životě, například fyzickým cvičením, dechovým cvičením, meditací, relaxačními technikami, procházkami v přírodě, či pociťováním vděčnosti, za to co vše jsme ve svých životech dokázali, zvládli, co se nám podařilo + a koho a co v naších životech máme.  

Jak říkám: „Krása je stavem mysli a vnitřního pocitu- já přidávám extra vrstvu péče vaší pleti.“

 

Zásada 3x P

POSTUP  - PRAVIDELNOST –  PRODUKTY PŘÍRODNÍ PÉČE  O PLEŤ

 

 

 Napsala: 

 

 

 

FQA Často kladené otázky

 

 Jak často bych měl/a čistit svou pleť?

Doporučuji  čistit pleť dvakrát denně - ráno a večer. Ranní čištění pomáhá odstranit přebytečný maz a nečistoty nahromaděné během noci, zatímco večerní čištění pomáhá odstranit make-up, nečistoty a zbytky produktů.

Jak často bych měl/a měnit svou rutinu péče o pleť?

Je vhodné pravidelně revidovat svou rutinu péče o pleť a přizpůsobovat ji aktuálním potřebám vaší pokožky, změnám počasí a dalším faktorům. Obvykle je doporučováno provádět změny každých 6-12 měsíců.

Je péče o pokožku v dětství stejně důležitá jako v dospělosti?

Ano, péče o pokožku v dětství je stejně důležitá jako v dospělosti. Dobrá péče o pokožku od útlého věku může přispět k zachování zdravé a krásné pokožky po celý život.

Je vhodné používat výrobky na péči o pleť během těhotenství?

Během těhotenství je důležité vybírat produkty na péči o pleť s opatrností a upřednostňovat přírodní a šetrné složky. Některé látky obsažené v kosmetických produktech mohou být pro těhotné ženy nevhodné, a proto je vždy dobré konzultovat s lékařem nebo dermatologem. Jedna z aktivních složek, kterou se v těhotenství a podobu kojení nedoporučuje je retinol. U nás ho nenajdete. Nahrazujeme ho Bakuchiolem v Olejovým séru s vit. C , který má podobné účinky jak retinol, ale je bezpečný pro těhotné a kojící ženy a taky s ním můžete bez obav  na sluníčko-není fotosensitivní.

 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zpět do obchodu