Sezonní péče o pleť: Jak a kdy upravit svůj rituál

 

Máte pečovat o svoji pleť jinak v zimě než v létě? Vyžadují různé sezóny nový rituál? Objevte, jak počasí ovlivňuje vaši pokožku. Zjistěte, jak přizpůsobit svojí péči o pleť, když klimatické podmínky signalizují, že je čas na změnu.

Měli byste měnit péči o pleť se změnou ročního období?

Je všeobecně známo, že změny teploty, vlhkosti a slunečního světla mají významný vliv  na strukturu a vzhled pokožky. Chladné počasí zejména může vést k viditelným změnám. Určitá roční období vyžadují specifickou péči, a myšlenka sezónních rituálů péče o pleť nabízí jednoduché řešení.

Nicméně, když se změní počasí a nové klimatické podmínky začnou ovlivňovat vaši pleť, může nastat čas na úpravu péče.  Úprava rituálu péče o pleť podle měnicího se ročního období skvělým způsobem jak si udržet pleť v té nejlepší kondici.

Rituál péče o pleť vyžaduje rovněž správný výběr produktů a správné pořadí v nanášení.

 

Kdy bych měla změnit svou rutinu péče o pleť?

Nejlepší je přejít na sezónní rituál dříve, než budou na pokožce viditelné změny. Tímto způsobem můžeme minimalizovat negativní dopady kolísaní teploty, světla a vlhkosti. Jakmile se počasí začne měnit, zvažte změnu stávajícího rituálu. Pozorně sledujte, jak vaše pokožka reaguje na změny, co si žádá a přizpůsobte péči podle potřeb.

Péče o pleť pro chladné a větrné období

Když se dny stávají kratšími a počasí se mění na déšť nebo sníh, je čas na změnu péče o pleť. Všechny typy pleti budou mít prospěch z intenzivnější hydratace. Během chladných období je kožní bariéra více namáhána. Zvláště v zimě a na jaře by měla být péče o pleť zaměřena na dodání výživy a ochrany. Kombinace ústředního vytápění a mrazivých teplot venku může negativně ovlivnit naše ruce, tváře, lokty a chodidla.

Oleje bohaté na živiny, jako je meruňkový olej z hořkých jadérek, skvalan, jsou oblíbené v této roční době, protože mastné kyseliny a vitamíny pomáhají řešit suchou pokožku, obnovují měkkost a uklidňují podráždění způsobené počasím. Složení obsahující Tremellu (japonská houba účinnější než kyselina hyaluronová) je také skvělou volbou, protože snižují transepidermální ztrátu vody a udržují vlhkost na povrchu pokožky.

 

Pro dodatečnou exfoliaci můžete zvážit jemné exfoliační produkty, což pomáhá předcházet  suchosti a šupinkám na pleti.

Péče o pleť v horkém slunečném období.

V období, kdy jsou dny teplé a slunečné, bude vaše pokožka potřebovat lehčí péči. Jemná hydratace a zklidňující složky jsou ideální pro letní sezónu, kdy kůže často žízní a snaží se udržet hladinu vlhkosti. Síla slunečních paprsků může poškodit pokožku a zanechat ji napnutou a podrážděnou. Zvýšené teplo mohou vést k nadměrné produkci oleje, zatímco a suchý vzduch může způsobit dehydrataci pokožky

Produkty s lehkou konzistenci, které zajištují hydrataci, jsou pro letní péči ideální. Pokud máte potřebu používat oleje – vaše kůže si je vyloženě žádá, zvažte jejich zařazení do večerního rituálu a omezte použití olejů během dne.

 

Nezapomeňte také pravidelně aplikovat opalovací krém.

Jak  změnit svůj rituál péče o pleť?

Změna rituálu péče o pleť pro danou sezónu je relativně snadná. Jakmile si uvědomíte potřeby své pleti a počasí, můžete snadno přizpůsobit svou péči o pleť. Chce to jen na to myslet trochu dopředu. Buďte k sobě vnímavé – postačí se na chvíli zastavit a začít vnímat sebe, aktuální počasí, své tělo, které nám vždy napoví, co a jak.

Nápovědu najdete i v naších rituálech, jak sestavit ranní, večerní a týdenní rituál najdete v sekci rituály.

Nakonec, kdo jiný než vy nejlépe a nejdůvěrněji znáte svoji pleť. Vnímejte signály těla, změny počasí pocítíte okamžitě a začněte proces úpravy péče dostatečně brzy, aby vaše pokožka mohla být vždy nejlepší kondici.

Kdo je připraven, není překvapen.

Když dny začnou být chladnější na podzim nebo teplejší na konci jara, pomalu začněte měnit své produkty. To může být tak jednoduché, jako jen výměna krému za hutnější krém nebo přidání oleje. Pokud se chystáte na zcela nový sezónní rituál péče o pleť, zkuste vyřadit pouze jednu položku najednou. To pomáhá zajistit, aby vaše tvář dobře reagovala na přechod a nedošlo k podráždění způsobenému náhlou změnou.

A ještě něco: ujistěte se, že máte vyhovující produkty na čistění a tonizaci pleti, které můžete používat každé ráno a večer. V čištění a tonizaci neexistuje  bud´ anebo. 

 

A co je nejdůležitější, užijte si svůj vlastní rituál péče!

 

 

Zpět do obchodu